O nás   Proč vyzrálé   Produkty   Ověření původu masa   Eshop   Kontakt
Vyzrálé hovězí

Vyzrálé hovězí

Dodáváme vyzrálé hovězí BIO maso v nejvyšší kvalitě
ZÁKAZNICKÝ ÚČET
Přihlásit se
Nový zákazník

AKTUALITY

Jak připravit správný steak na grilu

Grilovací sezona je v plném proudu, proto přinášíme několik rad, jak připravit správný steak na grilu.Základem každého dobrého steaku je kvalitní vyzrálé hovězí maso a kvalitní gril s nejlépe litinovým roštem. Tady je několik zásad, které před přípravou nesmíme podc...
(Zpráva ze dne 29.04.2018) >> Zobrazit celou zprávu
 


Dělení hovězího masa



Porcování hovězího masa Pravá svíčková 'tenderloin' Nízký roštěnec 'striploin', 'sirloin' Vysoký roštěnec 'rib eye steak' Květová špička 'rump steak' Ořech 'tip steak' Ořech 'tip steak' Zadní kýta - vrchní šál Zadní kýta - spodní šál Váleček Falešná svíčková 'mock tender roast' Loupaná plec 'top blade steak' Loupaná plec 'top blade steak' Loupaná plec 'top blade steak' Masitá žebra s kostí Masitá žebra s kostí Masitá žebra s kostí Masitá žebra s kostí Pupek - flank steak Veverka 'hanger steak' Hrudí s kostí Oháňka Přední OssoBuco Přední Líčka Přední

Produkty z BIO vyzralého hovězího

Pravá svíčková "tenderloin"

Pravá svíčková 'tenderloin' Libový, křehký, podlouhlý a nejdražší díl hovězího masa. Svalovina v této části hřbetu je vystavena velice malé námaze, maso ze svíčkové je proto křehké, jemné a libové. Excelentní na minutky a nebo tatarský biftek.
nahoru >>

Nízký roštěnec "striploin", "sirloin"

Je skvělé maso nejenom na STEAK, ale například i na rostbíf a dušení. Nachází se nad středovou částí páteře. Nízký roštěnec 'striploin', 'sirloin'
nahoru >>

Vysoký roštěnec "rib eye steak"

Vysoký roštěnec 'rib eye steak' Vysoký roštěnec je jemné, tukem prorostlé šťavnaté maso. Je to po pravé svíčkové nejměkčí hovězí maso. Jde o výborné maso na STEAK. Vysoký roštěnec se nachází mezi lopatkami
nahoru >>

Květová špička "rump steak"

Je nejlepší část zadního hovězího. Tohle velice jemné maso se hodí jak k pomalejší úpravě na pečení v celku, tak i na STEAK. Květová špička 'rump steak'
nahoru >>

Ořech "tip steak"

Ořech  'tip steak' Tohle jemné maso se hodí jak k pomalejší úpravě na pečení v celku, dušení, tak dobře vyzrálé i na STEAK. Pochází z přední části kýty a nabízí křehké a jemně vláknité maso. Skládá se ze tří částí svaloviny. Dodáváme i naporcovaný a začištěný po 1ks vakuo balený STEAK.
nahoru >>

Loupaná plec "top blade steak"

Je skvělé libové a šťavnaté maso. Hodí se na vaření,guláš, pečení i dušení. Skvěle vyzrálá i na STEAK. Loupaná plec je část plece, přední nohy, ale počítá se za zadní maso. Středem svalu prochází typický klihovitý předěl. Loupaná plec 'top blade steak'
nahoru >>

Krční filet "chuck flap steak"

Krční filet 'chuck flap steak' Je nejlibovější část z krku.
nahoru >>

Veverka "hanger steak"

U nás se někdy nazývá "řeznická panenka". A řezníci si ji často nechávají pro spoji potřebu, odtud ten název. Má výraznou hovězí chuť a peče se na pánvi a nebo grilu. Má dlouhá, velmi hrubá vlákna. Tuhost masa lze zmírnit nakrájením na tenké plátky přes vlákno. Ve spoustě restaurací z tohoto kusu dělají i tatarský biftek. Veverka 'hanger steak'
nahoru >>

Maso BURGER

Maso BURGER Je z přední části, ze svalů, které jsou optimálně prorostlé tukem a poskytují velmi jemné maso s výraznou chutí.
nahoru >>

Masitá žebra vykostěná

Můžete nakrájet na kousky a podusit, nebo také nakrájet na malé kousky a přidat do ragú. Masitá žebra vykostěná
nahoru >>

Masitá žebra s kostí

Masitá žebra s kostí Tvoří vynikající základ na silný vývar. Po uvaření je maso šťavnaté a měkké. Ale asi nejlepší jsou po naložení připravené metodou pomalého pečení.
nahoru >>

Hrudí s kostí

Vynikající na vaření, pečení a dušení. Hrudí s kostí
nahoru >>

Přední

Přední Krk ("chuck") : Maso z krku se perfektně hodí například na guláš. Tenhle kus masa s prorostlou svalovinou a silnou vlákninou se výborně hodí také na mleté maso a nebo do domácích klobásek. Dále na pečení, vaření i dušení.
nahoru >>

Falešná svíčková "mock tender roast"

Kulatá plec, neboli falešná svíčková se vyznačuje jemným mramorováním. Hodí se k přípravě medailonků, ale i k dušení a do omáček, či na špízy. V "tataráku" jej od originálu nepoznáte. Úžasně jemný kus, který se odděluje od přední plece. Falešná svíčková 'mock tender roast'
nahoru >>

Kližka

Kližka Nejchutnější maso na guláš. Ovšem skvělé je i trhané hovězí. A kližka "karabáček", který také dodáváme například i na pečení.
nahoru >>

OssoBuco

Je kližka s kostí. Perfektní na dušení, či pečení. Šťavnatá morková kost dodá hutnou a chutnou hovězí šťávu. OssoBuco je vynikající například s dušenou zeleninou. OssoBuco
nahoru >>

Líčka

Líčka Jsou skvělá na dušení.
nahoru >>

Zadní maso

Vrchní šál: je libový kus vnitřní části zadní kýty. Maso má jemnější svalové vlákno než spodní šál. Spodní šál: Spodní šál má hrubší hrubší svalové vlákno, maso je libové. Skvělé na ragú a nebo na pečení, či dušení. Zadní maso
nahoru >>

Váleček

Váleček Je vynikající na pečení, vaření, malé závitky, ptáčky i dušení. Skvělí je i prošpikovaný ve svíčkové omáčce. Jde o zcela čistý kulatý sval. Nicméně tvar drží pouze maso z mladých kusů. Maso je dokonale libové. Kus libového masa, který se oddělí ze spodního šálu kýty.
nahoru >>

Balík cca 5kg

Je přední maso cca 2kg, zadní maso cca 2kg a masitá žebra cca 1,5kg. Cena se účtuje dle skutečné gramáže. Balík cca 5kg
nahoru >>

Kost

Kost Dodáváme rozřezané na malé kousky.
nahoru >>

Polévková směs

Kost morková a kost s masem. Super na vynikající polévku. Polévková směs
nahoru >>

Oháňka

Oháňka Je skvělí kus kosti s masem na pořádný vývar.
nahoru >>

Dršťky

Jsou skvělé na polévku. Dršťky
nahoru >>

Jazyk

Jazyk Super na vaření, či uzení.
nahoru >>

Játra

Dodáváme začištěnou, balenou ve vakuu. Balení cca 1kg. Játra je z mladých býků, proto je možné ji připravit na pánvi jen tak a nebo v troj obalu, či do polévky na knedlíčky, paštiku. Játra
nahoru >>

Ořez pro pejsky

Ořez pro pejsky Dodáváme balíčky velké cca 1kg, kde naleznete masové ořezy (bez velkých lojů). A nebo na kostky nakrájené vždy kousky srdce, játry, ledvinek (ne plíce). Skvělé pro metodu BARF.
nahoru >>



TERMÍNY PRODEJE
Termíny prodeje čerstvého masa:
  • 8.6.2018
Pro objednávku masa ve zvoleném termínu přejděte do eshopu.

VYZRALE-HOVEZI.cz - Prodáváme vyzrálé hovězí maso.

sitemap.txt | All rights reserved © 2018